Praktisk information om vistelsen på Nåttarö.

 

EXPEDITIONEN

Expeditionen ligger ca 200 meter från ångbåtsbryggan, ett rött litet hus med flaggstång.

BOENDE

Incheckning sker tidigast kl. 15.00, både för våra stug- och vandrarhemsgäster. Nyckel hämtas vid expeditionen (vid lågsäsong eller om ingen bor i stugan innan kan det finnas möjlighet att checka in tidigare, kolla med oss på expeditionen). 

Utcheckning sker senast kl. 11.00 (om önskemål att få stanna längre, kolla med expeditionen först vid utcheckningsdag. Beroende på hur länge kan en extra kostnad tillkomma)

Under högsäsong går det inte att boka enbart ett dygn utan då är det minimum två dygn.

Diskmedel och diskborste tar ni med själva till stugorna. Ni kan köpa ett diskkit med diskmedel, diskborste, svamp, trasa och torkhandduk för 100 kr på expeditionen. Såpa för att moppa golvet finns i stugan, annars säg till om det behöver fyllas på. I vandrarhemmet finns diskmedel och trasa i det gemensamma köket.

Städning i stugorna ingår inte utan skall utföras av gästen. Om städning inte skett enl. de föreskrifter som finns debiteras en avgift, det inkluderar även om vi får plocka skräp utanför stugan. Det finns städinstruktioner i stugan.

TÄLT

Vår dygnscamping är öppen hela säsongen (valborg till sista helgen i september) förutom midsommarafton. Här kostar det 60 kr per tält (normal stort) och dygn. För större tält, fler än fyra personer, kostar det 120 kr per tält och dygn.

Vid tältplatsen finns två dass. Duschar och ett diskrum ligger inne i stugområdet. I diskrummet hämtar ni vatten, kan diska och så finns det en bänkspis där lättare mat kan tillagas.

PRAKTISK INFORMATION KRING VISTELSEN

Nåttarö är ett naturreservat så det är alltid eldningsförbud, förutom i de iordningsställda grillplatserna som finns vid stränderna, tältområdet och vandrarhemmet. Alla stugor har en klotgrill. Ni får inte bryta av grenar och annat för att elda med utan det ska vara kol eller ved som finns att köpa vid expeditionen.

Då det är många personer på vår ö, som bor i våra stugor, på vandrarhemmet och på tältplatsen har vi satt kl. 23.00 som ett klockslag när det ska vara tyst.

HUR SER STUGORNA UT

Stuggrupp 2-7 – Fyrbäddsstugor. Här har ni våra uppfräschade stugor. I stället för våningssäng i allrummet finns nu en dagbädd (soffa på dagen och dubbelsäng på natten). I lilla sovrummet är det våningssängar. Här är djur välkomna.

Stuggrupp 8-18 – Fyrbäddsstugor som är djurfria. I allrummet är det enkelsängar, som står i vinkel längs med väggen och våningssäng i sovrummet.

Stuggrupp 19-27 – Fyrbäddsstugor (förutom nr 27, som är sexbäddsstuga) längs med det som kallas för ”blomsterängen”. Stugorna 21-26 är med öppen spis och alla är med våningssäng i både all- och sovrum. Här är djur välkomna.

Stuggrupp 28-33 – Fyrbäddsstugor med enkelsäng i allrumet, som står i vinkel längs med väggen och våningssäng i sovrummet. Här är djur välkomna

Stuggrupp 34-37 – Fyrbäddsstugor (förutom nr 35, som är sexbäddsstuga). Här är det enbart våningssäng i stugorna.

Stuga 38 – Fyrbäddsstuga, som ligger lite för sig själv. Här är det enbart våningssängar.

Stuggrupp 39-43 – Tvåbäddsstugor med våningssäng.

Stuggrupp 44-50 – Fyrbäddsstugor med enbart våningssängar.

Stugkarta